ISLAB 4 Tıbbi Biyokimya Eğitim Semineri
20 Ekim 2022

İSLAB 4 Nolu Merkezileştirilmiş Bölge Laboratuvarı’nda rutinde çalışılan testlerle ilgili ELEKTROFORETİK YÖNTEMLER konulu Tıbbi Biyokimya Eğitim Seminerlerinin ilki 18/10/2022 tarihinde SBÜ İstanbul Kanuni Sultan Süleyman EAH gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl tamamlayıcı eğitim kliniği olarak Tıbbi Biyokimya Tıpta Uzmanlık Öğrencilerini ilk kez kabul edecek olan hastanemizde, Tıbbi Biyokimya Uzmanlık Eğitim Programı Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Hale Aral tarafından bu toplantı organize edilmiştir.

Rutinde kullanımdaki serum protein elektroforezi ve immünfiksasyon ölçüm sistemleri ve analitik performans ile ilgili detaylı açıklamalar yapılmıştır. Tıbbi Biyokimya uzmanı Dr. Yasemin Tuba Su taşır, İslab-4’te hizmete başlanması itibariyle test istatistiği, taleplerin dağılımını paylaşmıştır. İç Hastalıkları Kliniğinde görevli hematoloji uzmanı Dr. Dilek Keskin test endikasyonu, monoklonal antikorların klinik önemiyle ilgili aydınlatmıştır. Doç. Dr. Hale Aral tarafından pre-analitik, post-analitik hata kaynakları ile ilgili örnek vakaları paylaşmıştır. Tıbbi Biyokimya uzmanı Dr. Hediye Çiğdem Şimşek primer amiloidozla ilgili literatür bilgilerinin sunmuştur.

• islap1.jpeg
  • islap4.jpg