14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi: 22/11/2017

921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick BANTİG' in doğum yıldönümü anısına, her yıl 14 Kasım' da Dünya Diyabet Günü düzenlenerek, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır. Her yıl 14 Kasım’ da kutlanmakta olan Dünya Diyabet Günü, diyabet dünyasının en önde gelen farkındalık kampanyasıdır. Bu kapsamda SBÜ İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak erişkin diyabet polikliniği, çocuk diyabet polikliniği ve çocuk endokrin kliniğinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Polikliniklerde muayene olan hastalar kendileri için hazırlanan diyabet standlarına davet edilerek diyabet eğitim hemşireleri tarafından hastalıkları hakkında eğitildi, soru sormalarına fırsat verilerek hastalıklarıyla ilgili merak ettikleri noktalar konusunda bilgilendirildi. Bunun yanı sıra standlarda hastaların kan şekerleri ölçüldü, stajyer öğrenciler ve diyabet eğitim hemşireleri tarafından hastalara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Etkinlik çocuk endokrin kliniğinde de devam etti. Kliniğin şarkılar eşliğinde süslenmesiyle etkinliğe başladı. Doç. Dr. Hasan ÖNAL ve diyabet eğitim hemşirelerimiz tarafından çocuklarımıza ve yakınlarına diyabet hakkındaki bilgileri sorularak farkındalıkları arttırılmaya çalışıldı. Etkinliğimize çocukken tedavisine hastanemizde başlanan bir diyabet hastası davet edildi ve deneyimleri sorgulandı. Böylece çocuklara diyabet hastası olmanın günlük yaşam aktivitelerini kısıtlamadığı tıpkı onlar gibi diyabet hastası olan biri tarafından anlatılarak motivasyonları arttırılmaya çalışıldı. Klinikteki tüm çocuklar kendileri için hazırlanan hediyeleri alarak müzik eşliğinde eğlendi.

• 20171114_141335.jpg
  • 20171114_143429.jpg