Küçük Adımlar Kreş ve Gündüz Bakımevi

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

KÜÇÜK ADIMLAR KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Küçük Adımlar Kreşi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde toplamda 1000 metre kare üzerine kurulmuş, tek katlı prefabrik bir yapıdır. 640 metre kare kapalı alan ve 360 metrekare oyun parkından oluşmaktadır.

Fiziksel özellikleri açısından bakılacak olursa; 1 yaştan 5 yaşa kadar faaliyet gösteren 5 adet sınıf, oyun salonu, yemekhane, mutfak, bakım odası, uyku odası, yemekhane lavabosu, 8 adet çocuk tuvaleti, 1 adet engelli öğrenci tuvaleti, müdür odası, malzeme ve kırtasiye deposu, 2 adet yetişkin tuvaleti, kombi ve kamera odaları mevcuttur.

Okulumuz 1 -5 yaş arası toplam 100 çocuk kapasitelidir.

Okulumuzda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren 6 adet sınıf öğretmeni bulunmaktadır. Her biri Okul Öncesi Eğitim ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanlarında eğitimini tamamlamış alanında uzman öğretmenlerdir. Çocukların bakımı, okulun temizliği ve yemekhane bölümüyle ilgilenen 4 adet personel bulunmaktadır.

İngilizce, Kodlama ve Robotik, satranç olmak üzere branş derslerimiz bulunmakta ve alanında uzman öğretmenler  4 ve 5 yaş grubuna eğitim vermektedir. 4 ve 5 yaş sınıflarımızda, son teknoloji akıllı tahta mevcut olup, çocukların eğitimleri akıllı tahtalar ile desteklenmektedir.

Okulumuz, okul öncesi eğitim vermeye yetkili bir kuruluş olup, MEB müfredatına uygun eğitim öğretim planlarını takip etmektedir.

Her ayın başı, okulumuzda tüm yaş gruplarının katılabileceği, çocukların eğlenirken öğrendiği, sosyal gelişimlerini destekleyen tiyatrolar, gösteri ve aktiviteler düzenlenmektedir. Ay sonlarında ise 4 ve 5 yaş gruplarımızın okul dışında zaman geçirdiği müze, kütüphane, sinema, çocuk tiyatrosu gibi sosyal gelişimlerini destekleyen geziler yapılmaktadır.

Eğitim faaliyetlerimize ‘Veli Katılım’ günlerinde, velilerimiz de eşlik etmekte, böylelikle okul-veli-çocuk üçgeninde ki bağlar güçlenmektedir.

Okulumuz, 18 Mayıs 2015 tarihinden beri eğitim öğretim faaliyetlerini her geçen gün kendini geliştirerek sürdürmektedir.

Kayıt ve detaylı bilgi için gultenyucebas@gmail.com veya 0212 404 15 00 nolu numaradan Okul Müdürü Gülten YÜCEBAŞ ile iletişime geçebilirsiniz.