Prematüre bebek fotoğraf sergimiz açıldı.

Her yıl yaklaşık 15 milyon bebek prematüre doğmaktadır. Dünya genelinde doğan her 10 bebekten 1’i prematüredir.  Ülkemizde de her yıl yaklaşık 150 bin, hastanemizde ise 2 binden fazla prematüre bebek dünyaya gelmektedir. Özel bakım ve tedavi gerektiren bu prematüre bebekler için, hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, tecrübeli yenidoğan ekibi , üstün teknolojik donanımı ve üst düzey bakımı ile hizmet  vermeye devam etmektedir. Dünyada ve ülkemizde bu erkenci minik bebekler için  farkındalık yaratmak adına 17 Kasım ‘’Dünya Prematüre Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 07.11.2018 tarihinde hastanemizde Türk Neonatoloji Derneğinin katkıları ile düzenlenen Bilimin Gücüyle Geleceğin Emin Ellerde temalı Prematüre bebek fotoğraf sergisi açılmıştır. Türk Neonatoloji Derneği başkanı sayın  Prof Dr Esin Koç un açılışını yaptığı sergiye birçok ulusal yayın kuruluşu ve büyümüş prematüre bebek aileleri katılmıştır. Fotoğraflar  1 ay süre ile Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde  prematüre bebek aileleri için sergilenecektir. Tüm prematüre bebeklerimizin ve ailelerimizin Dünya Prematüreler Gününü kutlar sağlıklı günler dileriz.

Merih CETINKAYA MD, PhD
Professor of Pediatrics and Neonatology